چراغ سر دری و ویژگی های آن
شاید این برای شما سوال باشد چراغ سر دری چیست؟ و چه جاهایی مورد استفاده قرار میگیرد؟
این چراغ ها انوع مختلفی دارند و برای مکان های گوناگون و کاربردهای مختلفی از این چراغ های سردری استفاده میشود.
ویژگی های چراغ سردری
- در برابر خراشیدگی و آسیب ، رنگ و پوشش چراغ ها مقاومت زیادی داشته دارند.
- در مناطقی که گرد و غبار زیادی وجود دارد باید کاملا نفوذناپذیر باشد تا در مدارها و عملکرد آن اختلال ایجاد نگردد.
- مقاومت در برابر نور شدید و مستقیم خورشید در تابستان و سرمای زمستان و بارندگی بالا باشد تا آسیب ساختاری و یا افت کیفیت رخ ندهد.
در رابطه با مکان استفاده از این چراغ ها باید گفت این چراغ ها تنها برای خانه ها قابل استفاده نیستند و در مکان های مختلفی قابلیت نصب و استفاده دارند.
ازجمله :
چراغ سر دری پارک
چراغ سردری پارکی که به آن چراغ درب ورودی و چراغ جلو درب حیاط هم گفته میشود، یکی از انواع چراغ های پارکی و حیاطی است که همان طور که از نامش مشخص است، در سر در و یا هر محیط خارجی نصب می شود.
مهمترین علت استفاده از چراغ سردری پارکی یا این مدل از چراغ های سر دری برای ایجاد روشنایی و نورپردازی محیط است. اما گاهی برای زیباسازی محیط هم در کنار نورپردازی، از این مدل از چراغ ها استفاده می شود.
چراغ سر دری مدرن که نوع جدید چراغ های سر دری هستند، دارای زیبایی بسیار زیادی هستند. با استفاده از این چراغهای مدرن می توان زیبایی فضای مورد نظر را بهبود بخشید.
همچنین در رابطه با این چراغها لازم به ذکر است که این نوع از چراغ سر دری در انواع مختلف، طرح ها و مدل های مختلفی قابل تهیه است. پس افراد می توانند چراغ جلو درب حیاط را متناسب با سلیقه و طراحی مورد نظر خود تهیه کنند.
چراغ نشانگر
چراغ نشانگر یکی از انواع چراغ های سر دری است که کاربرد آن بسیار متفاوت از چراغ درب ورودی پارکی است. اینگونه چراغ ها برای تشخیص آتش سوزی مورد استفاده قرار می گیرند. باید در مجاورت درهای ورودی وخروجی یک مکان و در بالای درب ها نصب شوند.
نحوه کارکرد این چراغ ها به این صورت است که در زمان آتش سوزی وقتی که غلظت دود محیط بالا می رود. فرد گرفتار شده در محیط توسط این چراغ های نشانگر می تواند راه فرار از محیط دچار حریق شده را پیدا کند.
به صورت کلی چراغ نشانگر در محیط هایی از قبیل: راه پله، راهرو، پاگرد و… نصب میشود .
چراغ سر دری رایولوژی
این چراغ ها در قسمت بالای درب اتاق رادیولوژی نصب می شوند. از آنجایی که میدانید اشعه ایکس برای انسان ها ضرر دارد. پس برای حفظ سلامت افراد از این چراغ ها کمک گرفته می شود. به این شکل که زمانی که دستگاه رادیولوژی در حال کار کردن است این چراغ روشن می شود. وقتی که عمل تصویر برداری در داخل اتاق رادیولوژی به پایان برسد این چراغ خاموش می شود. در این صورت از ورود افراد متفرقه به داخل اتاق در حین انجام کار دستگاه جلوگیری کند.
چراغ سر دری اتاق عمل
یکی دیگر از انواع این مدل چراغها هم چراغ سر دری اتاق عمل است. این گونه چراغ ها برای نشان دادن وضعیت داخل اتاق عمل مورد استفاده قرار می گیرند. در سر در اتاق عمل نصب می شوند. علت این کار این است که توسط آنها می توان از وجود بیمار در اتاق عمل و حضور تیم جراح در داخل اتاق عمل اطلاع پیدا کرد. در صورتی که تیم جراح در داخل اتاق حضور داشته باشند چراغ به صورت چشمک زن قرمز می باشد. اگر هم تیم جراح در اتاق حضور نداشته باشند و یا عمل به پایان برسد چراغ به رنگ سبز می شود.
چراغ سر دری پارکینگ
این چراغ ها برای هنگامی قابل استفاده قرار میگیرند که فرد بخواهد از درب پارکینگ خارج یا داخل شود. در این مواقع این چراغ روشن و خاموش و یا به طور ثابت روشن میشود. علت قرار دادن این چراغ این است که افراد دیگر را از ورود ماشین به خیابان و یا اتومبیل یا افراد حاضر در خیابان را باخبر کند.
این چراغ ها از خیلی از تصادفات و یا صدمه های جانی و مالی پیشگیری کرده است. و در کل وجود آنها درسر در پارکینگ کمک بسزایی به شهروندان کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.