درب خروج اضطراری و ویژگی های آن
اتفاقات ناگوار و آتشسوزی از جمله اتفاقاتی است که ممکن است در همه حال افراد را تهدید نماید.
اما راه جلوگیری از صدمات جانی و مالی داشتن درب خروج اضطراری است. این روز ها که علم پیشرفت بیشتری کرده است میتوان راه های فراوانی برای حفظ جان عزیزانمان چاره ای بایندیشیم. آتش سوزی می تواند برای ساختمان های بزرگ و اداره های مختلف خسارت زیادی را به بار بیاورد. به همین دلیل باید مسئله ی ایمن سازی ساختمان را جدی گرفت. درب خروج اضطراری هم یکی از آیتم هایی است که برای ایمن سازی وضعیت یک ساختمان کاربرد دارد.
درب خروج اضطراری در ساختمان ها:
اتفاقات ناگوار مانند آتش سوزی باعث میشود موجی از نگرانی و اضطراب و هرج و مرج ایجاد کند. افراد ساکن در آن ساختمان با وحشت زدگی میخواهند هرچه زودتر از محل حادثه دور شوند. و این کار باعث نگرانی بسیاری میشود زیرا ممکن است عده ای در اثر همین وحشت زدگی دست پاچه شده و یا زیر دست و پا بمانند. بنابراین درب خروج اضطراری این فرصت را فراهم میکند که با خیال آسوده از آن مسیر به سلامت از ساختمان خارج شوند.
برای استفاده از درب خروج اضطراری در ساختمان ها باید حداقل دو مسیر خروجی تعبیه شود. در صورتی که تعداد افراد ساختمان، اندازه ساختمان یا چیدمان محل کار اجازه تخلیه سریع و ایمن با دو درب خروجی را ندهد بیش از دو خروجی لازم است. حفظ مسیرهای خروجی حتی زمانی که ساختمان در حال ساخت یا تعمیر است بسیار مهم است. هنگام حفظ مسیر خروج اضطراری، باید زنگ خطر اضطراری، دسترسی به خروج، خود خروجی و همچنین منطقه تخلیه خروجی را در نظر داشته باشید.
هشدار اضطراری
برای اینکه به کارکنان هشدار داده شود در صورت بروز آتش سوزی یا سایر موارد اضطراری، باید یک سیستم اعلام حریق در محل وجود داشته باشد. این سیستم هشدار دهنده باید از یک سیگنال جدا و قابل تشخیص به هر منظور مانند تخلیه یا موقعیت پناهگاه استفاده کند. زنگ هشدار باید در بالا نصب شود. اگر بصری است بالاتر از سطح نور محیط قابل مشاهده باشد.
دسترسی خروجی
در استفاده از درب خروج اضطراری در ساختمان ها، این فضا باید در مواقع اضطراری به خوبی روشن شود، برچسب معتبر داشته باشد و در هر زمان از موانع خالی باشد.
در زمان قطعی برق باید بتوانید درب خروج اضطراری را از هر نقطه از تاسیسات ببینید. همینطور بدون برخورد با اجسام با خیال راحت به آن برسید.
مطمئن شوید که مسیرهای خروجی در مناطق پرخطر قرار ندارند. درها را در امتداد دسترسی خروجی به بیرون از ساختمان علامت گذاری کنید. مسیرهای خروجی واضح باید حتی در زمان تولید، ساخت یا تغییرات پیک حفظ شود.
منطقه تخلیه خروج
یادتان باشد درب خروج اضطراری باید همیشه از موانع دور باشد. خروجی باید به یک فضای باز و امن برسد. به این دلیل که امکان تخلیه سریع و فاصله گرفتن از ساختمان را به خوبی فراهم آورد.
کارایی درب خروجی اضطراری
این درب ها باید طبق استاندارد های لازم ساخته شود. به افراد این امکان را بدهد که با خیال راحت و در امنیت از آن راه عبور کنند و به سلامت به بیرون برسند. علاوه بر این رنگ درب های خروج اضطراری را به رنگ قرمز قرار میدهند. به این علت که افراد حین آتش سوزی ممکن است دستپاچه شده و نداند باید چه کار انجام دهند. بنابراین رنگ این درب ها برای زمان اضطرار به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.
این نوع درب ها دارای دستگیره ی تاچی هستند که با هل دادن باز می شوند.
عملکرد کلی درب خروجی با سه عنوان : توقف روند گسترش دود، آتش و خروج اضطراری گره می خورد. دور درب اضطراری با لایه لاستیکی نوار نسوز پوشانده شده است. به این علت که از انتقال دود در هنگام آتش سوزی به دیگر طبقات ساختمان که خود عاملی برای خفگی دیگر افراد ساکن در ساختمان هستند جلوگیری شود.
ویژگی های یک درب خروج اضطراری استاندارد
- استفاده از این درب ها باید در حدی آسان باشد که در مواقع اضطرار به راحتی با ضربه روی دستگیره باز شود.
- وزن درب خروج اضراری استاندارد حدودا 120 كيلوگرم است.
- امکان خروج از داخل به خارج ساختمان وجود دارد ولی برعکس خیر.
- لنگه درب تمام فلزی است و داخل آن باید عایق حرارتی کار شده باشد.
- پانل ضد حریق داخل درب به وسیله چسب های مخصوص ضد حریق به ورق های هردو طرف درب چسبانده می شود
- چهارچوب درب فلزی با ورق گالوانیزه فرم گرفته باشد.
- استاندارد درب خروج اضطراری از لحاظ سایز با ابعاد 215 * 115 و ضخامت ۳۰ سانتی متر شکل می گیرد.
- درب اضطراری دارای جک آرام بند باشد و پس از استفاده به صورت خودکار بسته شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.