آلارم های کاذب اعلام حریق
آلارمهای کاذب اعلام حریق
شاید بر این باور باشید که نصب سیستم های اعلام حریق کار آسانی است و خودتان به تنهایی می توانید از پس آن بر بیایید. در چنین مواردی باید گفت شاید نصب آن کار راحتی به نظر بیاید اما پس از نصب ممکن است با آلارم های کاذب رو ب رو شوید که در مقابل کوچک ترین موارد مشکل ساز می شوند.
برای جلوگیری از این آلارمهای کاذب اعلام حریق نیاز به تعمیر و نگهداری صحیح دارید. این آلارم ها می تواند به دلایل مختلفی به وجود بیایند. از جمله آنها به موارد زیر اشاره می کنیم:
طراحی سیستم
نخستین مسئله ای که حائز اهمیت است، طراحی سیستم می باشد. باید در نظر داشته باشید که آیا سیستم از استانداردهای لازم پیروی کرده است یا خیر؟
برند مناسب
در مرحله بعد باید برند را در نظر داشته باشید چراکه کیفیت همیشه به برند مرتبط است. سعی کنید هنگام خرید به دنبال برندهای متفرقه نباشید و الویت خود را برندهای مطرح قرار دهید.
نصب سیستم
همانطور که پیش تر گفته شد نصب سیستم اعلام حریق شاید کار آسانی به نظر بیاید اما این کار نیز مانند دیگر فعالیت ها تخصصی است و باید اطلاعات مورد نیاز را پیش از انجام کسب کرد. پس حتما برای نصب از یک فرد متخصص کمک بخواهید.
راه اندازی
راه اندازی نیز مانند نصب باید با تخصص و اطلاعات کامل صورت بگیرد. اغلب نصاب سیستم توانایی و یا دانش راه اندازی سیستم اعلان حریق را ندارد و پیمانکار اصلی پروژه به ناچار متوسل به فروشنده برای اعزام نفر برای راه اندازی سیستم می شود.
تست و تحویل پروژه
بعد از نصب و راه اندازی باید از سلامت سیستم اطمینان حاصل نمایید. پس در این مرحله می بایست پروژه را تست کنید و از مشکل ها و عیوب آن آگاه شده و چنانچه مشکلی بود به فکر برطرف سازی آن باشید.
اکنون که سیستم اعلام حریق را به صورت کاملا صحیح نسب و راه اندازی کرده اید، باید مراحل بعدی را نیز در نظر داشته باشید چراکه این سیستم به نصب ختم نمی شود.
آموزش سیستم اعلان حریق نصب شده به بهره بردار
نصب این سیستم نیازمند تخصصص است اما افرادی که درحال استفاده از آن هستند نیز باید اطلاعات جزئی و کاربردی را به یاد داشته باشند. پس باید در این باره آموزش هایی در این خصوص داده شود.
آموزش عمومی سیستم
شاید بر این باور باشید که فقط نیاز است نصاب، حراست، نگهبانی و یا اطلاعات کار با این سیستم را بلد باشند اما علاوه بر این موارد ساکنین و دیگر افراد باید اطلاعات کاربردی در خصوص استفاده از آن را آموزش ببیند.
تعمیر و نگهداری
هر وسیله ای با هر برند ممکن است دچار مشکل یا اختلال شود. حتی اگر از بهترین برند خریداری کرده اید ممکن است مشکلی پیش برایتان پیش بیاید. پس هر چند وقت یک بار باید از سلامت سیستم اطمینان حاصل کنید.
هشدارهای اشتباه شامل چه مواردی می شوند؟
- آسیب تصادفی: فعالیت های نامتناسب انسان (برای مثال راه اندازی سیستم برای تست کردن و یا سرویس و تعمیر کردن آن بدون از پیش اعلان کردن به ساکنین و یا مرکز دریافت آلارم ها)
- هشدارهای کاذب عمدی: که فرد با فشردن شستی اعلام حریق و یا بوجود آوردن شرایط فعال شدن دتکتور، سیستم را فعال می سازد. در صورتی که فرد کاملا آگاه است که آتشی وجود ندارد.
- هشدارهای کاذب غیر عمدی: در زمانی است که فرد سیستم را فعال می سازد چون فکر می کند آتش سوزی رخ داده است ولی در حقیقت آتشی وجود ندارد.
- هشدارهای اشتباه تجهیزات: که در این صورت هشدار کاذب ناشی از خطای سیستم است.
- پدیده یا اثرات محیطی شبیه به آتش: برای مثال دود مربوط به گرد و غبار یا هر پدیده دیگری که دود یا شعله ایجاد می کند. (نظیر دود ناشی از آتش بازی، گرد و غبار یا حشرات، پروسه هایی که تولید دود و شعله می کنند و یا تاثیرات محیطی ای که می تواند بر عملکرد برخی از دتکتورها تاثیر منفی بگذارد نظیر جریان سریع هوا در محیط)
عوامل وقوع آلارم کاذب چیست؟
- تست کردن و یا حفظ کردن سیستم بدون بدون توجه کردن به سیستم هشدار
- بخارها (حاصل حمام و فرایندهای صنعتی)
- دود تنباکو
- بخور دادن
- حشرات
- اسپری آیروسل ها
- فعالیت هایی که دود ایجاد می کنند و یا ایجاد شعله می کنند.
- دود ناشی از فعالیت های دیگر به جز آتش سوزی
- برش دادن، ذوب کردن و دیگر کارهای داغ
- وارد آمدن فشار به سیستم های اسپرینکلر که در تماس با سیستم هشدار هستند.
- آسیب تصادفی
- شمع
- فعالیت های الکترومگنتیت
- رطوبت بلا
- ورود آب
- نوسانات اساسی دما
- دودهای حاصل از فرایندهای پخت و پز
- جریان های بالای هوا
- گرد و غبار (در یک دوره زمانی مشخص از فعالیت های صنعتی ایجاد می شود.)
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.