درب اتوماتیک
با پیشرفت تکنولوژی، روز به روز امکانات رفاهی انسانها نیز تغییرات بسیاری کرده است. پیشرفت فناوری و تکنولوژی برای آسایش و رفاه انسان ها اقدامات فراوانی کرده است. یکی از تجهیزات مورد نیاز انسانها جهت تامین آسایش و امنیت ساختمانهای خود، انواع دربهای اتوماتیک میباشد. هر یک دارای مزایا و کاربردهای مخصوص خود هستند. میتوان بر اساس ویژگیهای فضا در مکانهای مختلف نصب و استفاده کرد.
درب اتوماتیک چیست؟
نوعی از انواع درب می باشد که برای باز و بسته شدن، به نیروی دست نیاز ندارد و از طریق موتور و برد الکترونیکی ، باز و بسته می شود.
با استفاده از حسگرهای حرکتی یا ریموت های کنترل، باز و بسته می شود.
بنابراین به وجود آورنده ی راحتی برای اشخاص شده و برای کسانی که از توانایی جسمی ضعیفی برخوردارند یا همراه بچه، وارد مکانی می شوند، بسیار کاربردی می باشد. به این خاطر که به صورت اتوماتیک، باز و بسته شده و نیازی به به کاربردن دست ندارد.
کاکرد این درب ها
در حقیقت درب زمانی باز میشود که مرکز کنترل توسط سنسور، یک سیگنال فعال سازی دریافت میکند. پس از آن چرخ دنده جهت هدایت تسمه و قرقره فعال میشود. بنابراین هنگامی که وجود فرد در قسمت موردنظر تشخیص داده نشود، درب بعد از گذشت مدت زمان مشخص بسته میشود.
تقسیم بندی درب اتوماتیک
جک درب برقی الکترومکانیکی: به وسیله چرخ دنده و گیربکس کار میکند. در این درب ها با استفاده از یک موتور برق کوچک میتوان امکان باز و بسته کردن درب را فراهم کرد.
پنوماتیکی: این درب ها به وسیله فشار گاز یا باد کار میکند. نیاز به سرویس ماهانه و سروصدای زیاد کمپرسور باد سبب منسوخ شدن این نوع درب گردید.
هیدرولیکی: این درب به وسیله فشار روغن و مایعات کار میکند.درب هیدرولیکی از حداقل میزان استهلاک برخوردار بوده و برای مکانهای پرتردد بسیار مناسب خواهد بود. از مزیت های این درب میتوان به نیروی بسیار بالا و حرکت یکنواخت آن جهت باز و بسته کردن دربهای سنگین اشاره کرد.
اجزای تشکیل دهنده
موتور الکتریکی
کنترل باکس
سنسور یا حسگرهای درب اتوماتیک
چشمی درب اتوماتیک
چرخ دنده
گیربکس
قفل برقی
قفل مکانیکی درب
ریموت کنترل
مزایای درب اتوماتیک
مقاوم در شرایط آب و هوایی متفاوت
عدم اشغال فضا
کاهش آلودگی صوتی
صرفه جویی در مصرف انرژی
ضد گلوله و ضد حریق
صرف هزینه بالا در خرید و نگه داری
افزایش زیبایی و ارزش ساختمان
افزایش راحتی و آسایش ساکنین
انواع درب های اتوماتیک
در اتوماتیک گردان
شیشهای تلسکوپی
شیشهای منحنی
شیشهای مثلثی
شیشهای تاشو
درب اتوماتیک فلزی
درب های اتوماتیک و کاربردهای آن
در ورودی خانههای بزرگ و لوکس که حد فاصل حیاط و داخل ساختمان است.
در ورودی پارکینگ همه ساختمانهای اداری، تجاری، مسکونی و…
ورودی سولهها و ساختمانهای صنعتی
انواع درب های اتوماتیک بهترین گزینهها برای استفاده در مکانهایی هستند که رفت و آمد زیادی در آنها جریان دارد.
مانند: سازمانهای دولتی و خصوصی، بانکها، وزارتخانهها و مجتمعهای بزرگ مسکونی که رفتوآمد آنها زیاد است.
تفاوت درب های اتوماتیک با درب هوشمند
1- تفاوت درب اتوماتیک با درب هوشمند در عملکرد هر یک در زمان قطعی برق ساختمان میباشد. در واقع در زمان قطع برق ساختمان، عملکرد این ها مختل شده و از کار خواهد افتاد. اما درب هوشمند به دلیل ارتباط با دستگاه برق اضطراری ساختمان، در زمان قطعی برق مشکلی در عملکرد نخواهد داشت.
2- تفاوت درب اتوماتیک و درب هوشمند، در کنترل باز و بسته کردن درب میباشد. میتوانید با استفاده از ریموت و کنترل مدیریت و باز و بسته کنید. اما باز و بسته کردن درب هوشمند علاوه بر ریموت و کنترل از طریق ابزارهای هوشمند دیگری چون تلفن همراه هوشمند، تبلت و… نیز امکانپذیر میباشد. همچنین مدیریت دربهای هوشمند با استفاده از دوربینهای نصب شده نیز از راه دور انجام شده و مانع از باز شدن درب برای افراد مختلف خواهد شد.
3- مهمترین تفاوت درب اتوماتیک و هوشمند، در تکنولوژی سیستم کنترل درب هوشمند میباشد. وجود سیستم کنترل درب باعث مدیریت ورود و خروج افراد و خودروهای مشخص به یک مکان شده و امنیت بالای مکان مورد نظر را فراهم می کند. از این رو به علت فاقد این نوع سیستم، از امنیت پایینتری برخوردار است.
“سوالات متداول”
نقش فلاشر در سیستم درب اتوماتیک چیست ؟
یک لامپ چشمک زن نارنجی است که بر روی درب اتوماتیک نصب می شود تا عابرین را از وضعیت فعلی درب آگاه سازد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.